3 minut/y čtení (502 slov)
Doporučené

Česko zažívá solární boom, jsme jeho součástí

solární kolektory a solární zásobníky Uvedení nových solárních kolektorů a solárních zásobníků

Co přinesl rok 2022. Na co se těšit v roce 2023?

Rok 2022 byl velmi turbulentní, přichystali jsme pro naše zákazníky celou řadu produktových novinek a rozšířili naše služby. V tomto článku se budeme věnovat pouze novinkám, které jsme uvedli na trh roce 2022 a které na nás čekají v roce 2023. V plánu je dále rozšiřování našeho sortimentu v oblasti teplovodních systémů, takže se je na co těšit. Doplňkové zboží bude obsahovat: akumulační nádrže, jednotky fancoil, lázeňská kamna a krbová kamna.


1. Solární kolektor GSS 200

Jako první jsme uvedli na trh inovovaný solární kolektor GSS 200 a GSS 250, který dosahuje vyšších výkonů a stagnačních teplot. Konstrukce rámu zůstala nezměněna. Nadále se tak jedná o solární kolektor s nejlepším možným způsobem uchycením k solární nosné konstrukci, který máme ve své nabídce produktů. Solární kolektory lze snadno uchytit na šikmé i ploché střechy.

S tímto typem kolektorů máme velmi dobré zkušenosti, je to spolehlivý kolektor, který vždy splní Vaše očekávání v solární systémy. Výrobcem je renomovaná společnost DIMAS SA, která se řadí mezi největší evropské a světové výrobce solárních panelů. Dle nejnovějšího průzkumu německé společnosti Solrico firma DIMAS SA předstihla v oblasti termiky i takové výrobce jako je Viessmann, Bosh, Solimpeks, Thermosolar a mnohé další.


2. Solární kolektor Aelios CUS

Další novinou jsou solární kolektory Aelios CUS firmy NOBEL EAD INTERNATIONAL. Jedná se o laserově svařovaný full plate solární kolektor. Solární kolektory Aelios vynikají vysokým výkonem a zároveň nízkou stagnační teplotou. Své uplatnění najdou především při instalacích na plochých střechách. Vděčí za to kompaktní konstrukce a inovativní způsob uchycení, který ve své novince představila výše uvedená renomovaná firma.

NOBEL je pojem. Produkty této firmy patří mezi nejlepší, jsou extrémně spolehlivé. Solární kolektory Aelios jsme dodávali v roce 2022 ke stavbě 10- ti nemocnic na africkém kontinentě. Jsou to kolektory pod které se můžeme s čistým svědomím podepsat. V nejbližší době plánujeme zveřejnění podrobné recenze tohoto solárního panelu včetně videa na našem Youtube kanálu.


3. Solární zásobníky Nobel

V letošním roce 2023 počítáme s větším objemem instalací solárních zásobníků NOBEL FC 1 a NOBEL FC 2. Firma Nobel si jde tvrdě za svými vytyčenými cíli a poráží konkurenci ještě lepšími produkty, než doposud. Není nic, co bychom mohli těmto produktům vytýkat, takže šup s nimi do naší nabídky a vy si vychutnejte to nejlepší co trh nabízí. 

Jedinou nevýhodou těchto zásobníků je jejich větší váha oproti konkurenčním produktům. Výrobce se zaměřil na maximální kvalitu a nikde se nešetřilo. Pláště solárních zásobníků jsou vč. zipů odnímatelné. Plastová víka byla nahrazena pevnými látkovými, které se nemohou při transportu poškodit. Spodní kryt příruby je vyroben z pevného velice odolného plastu.


Full plate laserově svařovaný solární kolektor s vysokým výkonem. Geniální způsob uchycení při instalacích na šikmých střechách.

Full plate laserově svařovaný kolektor. Vysoký výkon a nízká stagnační teplota. Ideální volba na rovné střechy rodinných domů.

Solární zásobníky NOBEL FC můžeme obdivovat společně. Dokonalý smysl pro design, vysoká kvalita zpracování, maximální životnost.

Nahlédněte s námi do výrobního závodu NOBEL EAD

Získávejte čistou energii s důvěryhodnou firmou - ...
Informace k dotačnímu programu Nová zelená úsporám