4 minut/y čtení (794 slov)

Dotace 90.000,- Kč na solární ohřev pro seniory NZÚ Light

dotace 90.000,- Kč na solární ohřev NZÚ Light Získejte 90.000,- Kč z programu NZÚ Light na solární ohřev vody

Kolik můžete získat?

  • 90 000 Kč na solární termický nebo solární fotovoltaický ohřev vody
  • Můžete čerpat finanční prostředky předem – formou zálohy
  • Podpoříme opatření provedená po 12. září 2022
  • Můžete žádat i v případě, že jste již podali žádost o dotaci nebo získali dotaci na zateplení a výměnu oken a dvěří z NZÚ Light

Kdo může žádat o dotaci 90.000,- Kč?

  • Vlastníci nebo spoluvlastníci rodinného domu, ve kterém jsou trvale hlášeni déle než od 12. září 2022
  • Vlastníci nebo spoluvlastníci trvale obývané stavby pro rodinnou rekreaci, ve které jsou trvale hlášeni déle než od 12. září 2022
  • PODMÍNKA! Žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o dotaci starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně, nebo v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti pobírali příspěvek na bydlení.

Kdy si podat žádost?

  • Žádost můžete podat před provedením prací, v jejich průběhu i po jejich ukončení. V případě, že nemáte finanční rezervu, zažádejte si dopředu a my vám poskytneme zálohu. Na realizaci zvolených úsporných opatření pak máte celý rok. Dotaci vyplatíme zpětně na realizace uskutečněné již od 12. září 2022.

Čím dříve si pořídíte solární ohřev vody, tím méně zaplatíte za energie a ušetříte.

Co budete potřebovat k žádosti o dotaci?

K podání žádosti budete potřebovat elektronickou identitu. Do informačního systému pro podání žádosti AIS SFŽP ČR se dostanete přes ikonku Podat žádost vpravo nahoře na těchto webových stránkách. Nejprve se zaregistrujte a poté se můžete pustit do vyplňování formuláře žádosti. Podáním žádosti o dotaci a další administrací můžete prostřednictvím systému pověřit i jinou osobu.

Video návody jak postupovat krok za krokem, najdete na stránce Návody.

Jak žádat o dotaci NZÚ Light?

  • Výhradně přes webové stránky systému AIS SFŽP ČR
  • Můžete žádat před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací

Nemáte počítač nebo potřebujete poradit?

Pokud máte možnost, řekněte si o radu v nejbližší rodině a požádejte příbuzné o pomoc s vyřízením elektronické identity i s podáním žádosti. Obrátit se můžete též na proškolené odborníky z Místních akčních skupin a EKIS a m-EKIS, kteří zdarma poradí, jaká opatření jsou ve vašem domě vhodná a pomohou s celým procesem od podání žádosti až po doložení realizace úsporných opatření.

Jak doložíte, že máte nainstalováno?

Po dokončení prací nám předložíte Zprávu o provedených opatřeních a fotografie realizovaných opatření. Závazný vzor a pokyny pro vypracování jsou zveřejněny v sekci Dokumenty. Zprávu o realizovaných opatřeních vám zdarma potvrdí zástupce Místní akční skupiny nebo EKIS a m-EKIS

Podmínky pro získání dotace NZÚ Light

  • Všechny informace o podmínkách a možnostech získání dotace najdete v Závazných pokynech pro žadatele.
  • UPOZORNĚNÍ! Montáž systému musí provést odborně způsobilá osoba, držící oprávnění podle zákona 406/2000 Sb., o hospodaření energií.
  • Kompletní podmínky pro získání dotace naleznete v dokumentu:Závazné pokyny pro žadatele NZÚ Light.

Rady a tipy: NZÚ Light

  • Máte otázky k získání dotace a úsporným opatřením? Odpovědi najdete v sekci Časté dotazy.
  • Pro bezplatnou pomoc s vyřízením dotace se obraťte na odborníky z Poradenství NZÚ Light.
  • Podrobné pokyny, jak postupovat při podání žádosti v systému AIS SFŽP ČR najdete na stránce Návody pro práci v systému AIS SFŽP ČR.
  • Všechny potřebné dokumenty a formuláře najdete v sekci Dokumenty pro NZÚ Light.
  • Zajímá Vás, jak ještě více snížit spotřebu energií? Inspirujte se na stránce Zkrotíme energie.
  • Máte specifické dotazy? Využijte náš kontaktní formulář nebo nám zavolejte na číslo 773 191 176. Telefonní linka je v provozu denně od 9.00 do 17.00 hod.

Shrnutí NZÚ Light- solární ohřev vody

Dotace ve výši 90 000 Kč je dostupná pro solární termický nebo fotovoltaický ohřev vody. Žádat o dotaci mohou vlastníci nebo spoluvlastníci rodinného domu nebo trvale obývané stavby pro rodinnou rekreaci, pokud jsou trvale hlášeni déle než od 12. září 2022. Žádosti se podávají výhradně přes webové stránky systému AIS SFŽP ČR a lze žádat před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací. Montáž systému musí provést odborně způsobilá osoba s oprávněním podle zákona 406/2000 Sb. Pro více informací a podporu s dotacemi navštivte sekce Časté dotazy, Poradenství NZÚ Light, Návody pro práci v systému AIS SFŽP ČR, Dokumenty pro NZÚ Light a Zkrotíme energie na webových stránkách. Pro specifické dotazy můžete kontaktovat pomocí kontaktního formuláře nebo telefonicky na čísle 725 308 490.

Pokud máte zájem o informace k dotačnímu titulu mimo NZÚ Light, následujte uvedený odkaz: dotace na solární ohřev vody

Leták NZÚ Light - solární sestava o výkonu 2,95 kW

FVE ohřev vody  - NZÚ LIGHT: podvod na důchodce?

Češi na světové špičce: neobvyklé využívání FVE k ohřevu vody budí překvapení!

Odpusťte si fotovoltaiku za 1 Kč: termické kolektory nabízejí vyšší výkon i dlouhodobější řešení pro ohřev vody Mezi naše nejčastější zákazníky patří majitelé tepelných čerpadel a majitelé fotovoltaických elektráren. Spotřeba elektrických bojlerů mění přístup k využívání vyprodukované energie. Ti, kteří si nechali instalovat fotovoltaické...
https://solarni-ohrev-vody.cz/clanky/cesi-na-svetove-spicce-neobvykle-vyuzivani-fve-k-ohrevu-vody-budi-prekvapeni
Varování: Buďte obezřetní před pochybnými firmami ...
Získávejte čistou energii s důvěryhodnou firmou - ...